Snabb leverans              Trygg betalning med Klarna

Din sida

Maskering

När du skall måla/lackera din modell behöver du oftast någon typ av maskering. Vi har mycket bra maskeringstejp från Hobbynox samt även den bästa maskeringsfilmen från Bittydesign som heter Liquid Mask (det är en flytande latexmassa). I Hobbynox sortiment av maskeringstejp har vi två tunna och smala fineline pvc tejper som är mycket mjuka och flexibla - de är perfekta för de flesta hårda underlag när man vill göra tajta svängar (1.5 & 3 mm). Den andra tejptypen från Hobbynox är en modern och mycket tunn maskeringstejp som är lite genomskinlig kallad Gold UTG som finns i tre bredder (6, 12 & 19 mm). Den är lätthäftande och även mycket snäll om man tex maskerar på redan målade ytor mm. Materialet i den är ett special (ris)papper kallat washi och är lätt att skära med en vass modellkniv.

Notera att alla Hobbynox tejper levereras på stora rullar med mycket tejp. Där de flesta konkurrenter har rullar som innehåller cirka 20 meter så innehåller dessa hela 50-55 meter!

Liquid Mask från Bittydesign är den marknadsledande flytande maskeringsfilmen på marknaden. Den är mycket bra för framförallt maskering av genomskinliga lexankarosser. Liquid Mask appliceras med en bred pensel eller sprutas med en färgpistol (0.8-1mm nål/munstycke).